• Meer weten?

  Voor al uw vragen bel 0416 374661 of maak meteen online een afspraak!

  Online afspraak !

 • Permanente make-up

  Waarom permanente make-up?

  Veel vrouwen hebben moeite met opmaken of dragen een bril wat het opmaken lastig maakt. Permanente make-up is dé oplossing voor mensen met ongelijke, geen of te weinig wenkbrauwen, als je mooie sprekende ogen wilt of moeite hebt om een mooie eyeliner aanbrengen. Ook voor dames met een onduidelijke lipcontour of die wat meer kleur op de lippen willen is PMU uitermate geschikt.
  Tijdens een saunabezoek, sporten, zwemmen, als je 's morgens opstaat of gewoon in het dagelijkse leven, permanente make-up blijft altijd zitten en loopt niet meer uit.

  Professionaliteit

  De permanent make-up wordt verzorgd door Mariska van Rooij.

  Zij werkt sinds 2003 als permanente make-up (PMU) specialist. Door zich volledig op het pmu-vak te richten en het niet als nevenactiviteit erbij te doen, heeft ze zich volledig kunnen specialiseren.

  Permanente make-up is een vak waarin veel ervaring
  en kennis van groot belang is. Het is dan ook de kunst dat de PMU niet opvalt.

  Door steeds op de hoogte te blijven van de allernieuwste technieken en richtlijnen, mastertrainingen te volgen en (inter)nationale PMU-congressen te bezoeken, garanderen wij de beste kwaliteit en service in permanente make-up. Daarnaast zijn wij ook lid van de NSGP. 

   

  Voor wie is permanente make-up geschikt?

  Voor iedereen met een goede gezondheid. Twijfelt u hierover? Vraag gerust naar de mogelijkheden. PMU is voor iedereen die verzekerd wil zijn van een verzorgd uiterlijk. Er is geen leeftijd gebonden aan permanente make-up.
  Wenkbrauwen zijn essentieel voor een mooie gezichtsuitdrukking en van een eyeliner gaat ieder oog meer spreken.

   

  Werkwijze

  Tijdens het intakegesprek worden uw wensen besproken. U wordt voorzien van een passend advies. Heeft u speciale wensen? Neem dan een voorbeeld mee of teken zoals u gewend bent. Laat liever bij een eyeliner de mascara achterwege.
  Om een goede indruk te krijgen van het eindresultaat worden wenkbrauwen meestal voorgetekend. Bij eyeliners en lippen is dit niet altijd het geval, afhankelijk van de wensen. 

  Ik sta voor een open en transparante communicatie met de klant. Uw wensen worden uitgebreid besproken alvorens tot behandeling wordt overgegaan.

   

  Kwaliteit

  De materialen en pigmenten die gebruikt worden zijn 100% veilig en kleurecht. In tegenstelling tot de pigmenten die vroeger gebruikt werden blijven de pigmenten waar ik mee werk mooi van kleur en is er dus geen risico op verkleuringen.

   

  Hoe lang duurt een behandeling?

  Voor iedere eerste behandeling plannen we ca. een uur. Omdat na de behandeling een genezingsproces zal plaatsvinden en er altijd pigmentverlies is, plannen we altijd een tweede behandeling in met een periode van minimaal 8 weken. Dit is nodig om de huid volledig te laten genezen. We gaan dan kijken waar we de PMU nog kunnen perfectioneren. Deze behandeling zal ca 30-45 minuten duren.

  Na iedere behandeling dient u zelf de behandelde plaats 5 dagen te verzorgen met een daarvoor geschikt zalf. U krijgt deze zalf en instructies mee naar huis voor het behalen van het mooiste resultaat. Zo mag u bijvoorbeeld de eerste 5 dagen de pmu niet nat maken, niet sporten, niet in de zon en geen make-up dragen. (zie nazorginstructies).

   

  Is permanente make-up blijvend?

  Het is per behandeld onderdeel verschillend hoe lang de PMU blijft zitten. Daarnaast is het ook afhankelijk van de gekozen kleur, leeftijd en uw levensstijl hoe lang de kleur mooi blijft.
  Bij wenkbrauwen is het advies om het ieder jaar bij te werken. Eyeliners en lippen zijn wel wat langer mooi. Toch is het mogelijk om de eyeliners of lippen ieder jaar bij te werken wanneer het wenselijk dat de kleur zo intens mogelijk blijft. Voor vaste jaarlijkse klanten hanteren we een speciaal tarief (zie prijslijst).

   

  Hygiëne

  Er wordt veel aandacht besteed aan hygiëne. De pigmenten zijn grondig getest op allergieën en worden uitsluitend bij de beste leveranciers ingekocht welke voldoen aan de eisen van het ministerie van volksgezondheid. De praktijk is door de GGD gecertificeerd en er wordt uitsluitend met steriele naaldmodules gewerkt.
  Door deze hoge eisen is PMU ook zeer geschikt voor mensen met gevoelige ogen of allergieën. Ook mensen die een chemokuur ondergaan hebben of lijden aan alopecia kunnen pmu aan laten brengen.

  Doet het pijn?

  Het aanbrengen van PMU is niet geheel pijnloos. Daarom is het raadzaam om een recept voor emlacrème te vragen bij de huisarts en deze op te halen bij de apotheek. Deze dient u een uur voor de behandeling aan te brengen. Voor de wenkbrauwen en lippen moet dit royaal aangebracht worden en voor de ogen dun aanbrengen.

   

  Verschil met tatoeëren

  Bij PMU brengen brengen we de pigmenten aan in de lederhuid. Het grote verschil met tatoeëren is dat we ondieper werken. Dat is wenselijk omdat de kleuren dan veel beter tot zijn recht komen. Ook zijn er veel minder risico’s wanneer er ondieper gewerkt wordt.
  PMU wordt aangebracht met flinterdunne naaldjes en speciaal daarvoor bestemde apparatuur.

  Ook worden er andere pigmenten en technieken gebruikt waardoor we een zo natuurlijk mogelijk resultaat verkrijgen.

   

  Wat kun je verwachten na de behandeling?

  De huid rondom de ogen en wenkbrauwen zullen na de behandeling wat rood zien en de ogen en lippen zullen gezwollen zijn. De zwellingen verdwijnen meestal na 2 dagen en het rood rondom de wenkbrauwen is meestal al eerder verdwenen. De behandelde plek zal aanvoelen als een schaafwond. De ogen voelen aan alsof je gehuild hebt en de wenkbrauwen voelen een beetje branderig. Na ca. 3 dagen kunnen de wondjes wat gaan jeuken door de genezing. Dit is volkomen normaal. Het is erg belangrijk om de nazorginstructies goed op te volgen. Het is de bedoeling om het behandelde gebied vet te houden zodat er geen korstjes ontstaan. Laat ook na 5 dagen wanneer de behandelde plek weer gewassen mag worden de ‘korstjes’ zo lang mogelijk zitten. Een mooi eindresultaat staat of valt met de nazorg. Meteen na de behandeling kunt u gewoon weer autorijden, werken enz. Na ca. 4-7 dagen is de huid dicht. Na 5 dagen mag u alle dagelijkse bezigheden weer hervatten zoals reinigen, sporten en make-up dragen. Ben echter de week na de genezing nog extra voorzichtig met de zon. Een sunblock biedt dan voldoende bescherming. Het hele jaar door dienen de wenkbrauwen beschermd te worden met een goede zonbescherming. Het pigment zal sneller vervagen wanneer u veel in de zon of onder de zonnebank gaat.

   

  Waarom zoveel prijsverschil in permanente make-up?

  Dat verschil zit veelal in de ervaring van de specialiste en welke producten er gebruikt worden. Een goede specialiste blijft zich ontwikkelen en trainingen volgen. Ook worden de beste apparatuur en pigmenten gebruikt, zijn we in het bezit van de juiste vergunningen en voldoen we aan de strenge hygiëne eisen van de GGD om zo de beste kwaliteit te kunnen garanderen en het mooiste resultaat te verkrijgen. Daarnaast beheersen wij alle technieken en beschikken over ruim voldoende ervaring om mooie en natuurlijke permanente make-up aan te kunnen brengen.

   

  Wenkbrauwen hairstroketechniek

  Er is een goed inzicht en veel kennis nodig om de juiste kleur en vorm van
  wenkbrauwen te bepalen. Door de nieuwste verfijnde technieken toe te passen zijn
  wenkbrauwen nauwelijks nog van echt te onderscheiden. De zogenoemde hairstroketechniek is erg populair en hiermee worden prachtige resultaten geboekt. Er worden als het ware flinterdunne haartjes gepigmenteerd zoals echte wenkbrauwhaartjes ook zouden groeien. Het resultaat is een paar heel natuurlijk ogende wenkbrauwen.

  Wenkbrauwen schaduwtechniek

  Deze ‘oude’ techniek wordt nog maar weinig toegepast. Er wordt als het ware een ‘vlak’ in de vorm van een wenkbrauw gepigmenteerd. Tegenwoordig wordt deze techniek nog gebruikt wanneer we een vollere wenkbrauw wat meer ‘body’ willen geven of bij correcties van verkeerd geplaatste wenkbrauwen.

  Eyeliner

  Ook een eyeliner is tegenwoordig al lang geen standaard lijntje meer. Er zijn tal van mogelijkheden en technieken die voor elk wat wils bieden. Denk hierbij aan een geschaduwde lijn, een strakke lijn, een brede of een smal lijntje, een breder uitlopende lijn, een infraliner (tussen de wimpers) of er kan zelfs met meerdere kleuren gewerkt worden.

  Lippen

  Voor de lippen zijn tegenwoordig de full lips (volledig ingekleurde lippen) en de geschaduwde lippen erg populair. Hiermee wordt een heel natuurlijk effect bereikt en kun je hele zachte nuances aanbrengen. Ook de lipliner is een veelgevraagde toepassing.

   

  Nazorginstructie

  Tijdens het zetten van permanente make-up gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het ongeveer 6-8 weken tot de behandelde huid volledig genezen is. Na ca. 1 week is de huid dicht. Je mag 5 dagen de behandelde plaats NIET nat maken.

  Behandel de PMU gedurende 5 dagen als volgt (dag van behandeling meegerekend):
  - smeer de behandelde huid 2 keer per dag met een wattenstaafje in met de vaseline die je van de behandelaar hebt gekregen.
  - het is belangrijk dat de vaseline NIET in de ogen komt! Alleen op de lijntjes.

  Zorg dat je tijdens het genezingsproces:
  - geen make-up draagt op de behandelde plaats.
  - de pmu droog houdt.
  - niet gaat sporten en zo min mogelijk transpireren.
  - de behandelde huid zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de huid verzorgt);
  - niet krabt aan de behandelde huid;
  - de PMU niet bedekt met strakke of bevuilde kleding;
  - liever geen lenzen draagt. ( alleen van toepassing bij eyeliner)
  - de behandelde huid niet afdekt met pleisters of verband;
  - (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijdt;
  - de behandelde huid niet blootstelt aan zonlicht of de zonnebank.
  De behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je PMU daarom altijd in met zonnebrand.

  Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn.

  De nabehandeling vindt plaats na ca 8 weken tot maximaal 3 maanden na de behandeling.

  Permanente make-up vervaagd langzaam afhankelijk van de behandelde plaats en het gekozen pigment. Zo zullen wenkbrauwen en lippen (na 1 jaar) eerder lichter worden dan eyeliners omdat dit met een transparanter pigment en met een andere techniek wordt aangebracht dan eyeliners. Dat is noodzakelijk zodat er een natuurlijker resultaat verkregen wordt. Na verloop van tijd betekent dit dat de kleur opgefrist moet worden.
  Indien u graag wilt dat uw permanente make-up altijd up to date is kunt u ervoor kiezen om de PMU ieder jaar ( binnen 1 jaar na de eerste behandeling) op te laten frissen. Dit is zeker aan te raden bij wenkbrauwen. De kosten hiervoor bedragen: €100,-. Voor opfrissen na 1 jaar mits nog goed zichtbaar en door Mariska geplaatst, wordt de helft van de nieuwprijs berekend. Indien de PMU te ver weg is zal de nieuwprijs weer berekend worden. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op.

   

  Prijslijst permanente make-up
  De prijzen voor nieuwe permanente make-up behandelingen zijn incl. een nabehandeling.

  Eyeliners

  Eyeliner boven vanaf                                                       €219
  Eyeliner onder vanaf                                                       €199
  Eyeliner boven + onder vanaf                                          €299
  Eyeliner 2 kleuren of extra breed Sparkling eyeliner vanaf  €399

  Wenkbrauwen

  Wenkbrauwen hairstroke-techniew                                    €319

  Wenkbrauwen schaduwtechniek                                        €299

  Lippen

  Lipliner                                                                            €299
  Lippen in geschaduwd                                                       €349

  Lippen volledig ingekleurd                                                 €399

  Corrigeren PMU                           

  Corrigeren foutieve PMU vanaf                                           €150

  Opfrissen

  Opfrissen vaste klanten (binnen 1 jaar na de eerste datum) vanaf     €100
  Opfrissen na 1 jaar mits goed zichtbaar                                           €150

  Opfrissen nieuwe klanten op aanvraag vanaf                                    €150

  Eventuele 2de opfrisbehandeling (binnen 3 maanden)                       €50

  Intakegesprek*                                                                              €30

  *Wordt in mindering gebracht bij behandeling op dezelfde dag.

  Er moet minimaal 8 weken tussen de behandelingen zitten i.v.m. genezingstijd.